Rekreatoerders

Het ZuidenDe openingstocht was een succes en nu volhouden de komende weken. Met dank aan Het Zuiden voor de bijgaande foto. Zondag staat de volgende clubrit op het programma.

Ronde van Vlaanderen

RVVDat je de mannen en vrouwen van Rekreatoer overal tegen kunt komen blijkt wel weer uit het volgende verslag dat ik kreeg van Andre van der Leer. Ditmaal over de Ronde van Vlaanderen.

Er is maar één ronde en dat is "De Ronde van Vlaanderen"

Het Vlaamse wielerleven beleeft dit weekend zijn hoogtepunt. Reden genoeg voor Chris, Bert, André, Ruud, Pierre en Ronald om hun Ronde te rijden. Rob een collega van Chris was ook mee. Hij ging een iets kortere route rijden.  We rijden tegenwoordig 1 dag voor de cyclo. Met 16.000 man is het wel erg druk en nu hebben we alle ruimte.

Met de nieuwe opzet waarbij de Muur terug is in het parcours was het even sleutelen aan de route. De gewone cyclo komt namelijk niet in Gerardsbergen. Dus een combi van 2 routes waardoor we met 28 km meer wel in Gerardsbergen konden komen.

We begonnen voortvarend. Na 4 km ging Chris al bijna plat door een lekke voorband. 3 km verder weer raak en 4 km verder nogeens. Chris baalde enorm, maar gelukkig ging het daarna goed.

Eerst de Wolvenberg (17%) als opwarmertje. Gelijk 800m slechte kassei Ruiterstraat. 2 km kassei Kerkgate, gevolgd door 1km Jagerij. kassei op de Molenberg en kassei in de Paddestraat (2300m).   Wat ging het allemaal lekker. Daarna wat asfalt werk. André werd er bij Ten Bosse afgereden. Gelukkig kwam de damesploeg van FDJ langs met Chantal Blaak en kon André mooi aanhaken.

Keihard met de dames de Muur van Gerardsbergen op. Eùh, lossen dus. Een voor een gingen we eraan. Alleen Bert niet die kwam gewoon als eerste op de kapelmuur voor de dames.

Op de muur werd er nog een film gemaakt voor nieuwsuur. En ja hoor op de tv, net2, 5 volle seconden in beeld.

De stop op de Muur duurde een eeuw. Toen we vertrokken viel de 1e regen. Gelukkig was het niet veel.  op naar de Valkenberg en Eikenberg. In de verte zien we Oudenaarde. Wij moeten nog een lusje van 65km. Chris kraakt en piept. Ja hoor een gebroken ketting. Pierre repareert dit snel en vakkundig.

De Koppenberg ligt er prima bij, dus de mannen gaan er vol voor. Voor André is dit echt te machtig. In de afdaling kiest hij wel voor een snellere weg (ja ook in België is parcourskennis belangrijk). Dan komen we in de Maria Borren straat, de mooiste straat van België, 2300m kassei, gevolgd door 700 kasseiklim van de Steenbeekdries en dan 800m kassei afdaling van de Stationberg. We gaan de beentjes voelen.

Op de taaienberg is er het gootje, dankbaar maken we er gebruik van. Op en af gaat het richting de Kanarieberg. Bert is er inmiddels vandoor en krijgt begeleiding van een motoragent en een helicopter (het is dus toch een prof !!). De rust op de kanarieberg doet ons goed.

Nog even de kasseien van de Kruisberg op. De Hotond, de Karnemelkbeekstraat en we staan bij de Oude Kwaremont. Deze mogen we helaas niet op. Dus even een tussenstukje naar de Patersberg. André en Pierre rijden goed. De rest pakt de verkeerde afslag en missen dus de Patersberg.

Na 7 uur op de fiets gezeten te hebben bereiken we na 165km de finish in Oudenaarde.

Mededelingen

Momenteel zijn er geen actuele mededelingen

 

Komende activiteiten

wo mrt 20 @18:30 - Winterfietsen (MTB,Crossfiets etc)
do mrt 21 @10:30 - Donderdagrit
za mrt 23 @09:30 - Clubrit
di mrt 26 @10:30 - Seniorenrit
wo mrt 27 @18:30 - Winterfietsen (MTB,Crossfiets etc)
do mrt 28 @10:30 - Donderdagrit
zo mrt 31 @09:30 - Clubrit
di apr 02 @10:30 - Seniorenrit
za apr 06 @08:00 - Flierefluitertocht, de Waardrenner
zo apr 07 @09:00 - Clubrit

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar