Rekreatoerders

Het ZuidenDe openingstocht was een succes en nu volhouden de komende weken. Met dank aan Het Zuiden voor de bijgaande foto. Zondag staat de volgende clubrit op het programma.

Parijs - Roubaix

P R2

Het vlaamse voorjaar, zeg maar alle kasseiritten, wordt afgesloten met Parijs - Roubaix. De " hel van het noorden" is een rit waarvoor je gerust angst mag hebben. Hoe ligt het erbij? Is het droog? Wat kom je tegen onderweg? Schrijf je in voor deze uitdaging of blijft de twijfel? De toereditie van 2017 was opgedeeld in verschillende afstanden 70km, 145km en met als langste afstand 172km waarvan 54,8km aan kasseien. Alle bekende kasseistroken waren vertegenwoordigd. Bert van der Klooster, Gert Jan Roest en Mark Boom (geen lid) zijn 's ochtends vroeg via een door de ASO georganiseerde pendeldienst vanuit Roubaix naar de start in Busigny gebracht.

Het was fris in de startplaats die was geheuld in mist. Na een korte opwarmingsperiode stond 11 km na de start de eerste strook van de dag van de in totaal 23 stroken op het programma. Wat zou de eerste 3-sterren strook van de dag brengen? De glooiende strook Troisvilles à Inchy was goed te doen met de juiste snelheid en cadans. Alle drie met succes de eerste strook gereden en slechts 1 bidon verloren.

Na een aantal stroken gereden hebben stond de bekendste en misschien wel de slechtste 5 sterren strook dichterbij, Trouée d'Arenberg oftewel 'Het Bos van Wallers'. Wat een hel, 2,4 km afzien. Aan het einde van de strook stond de andere helft van de groep te wachten Nash Umarella, Ruud Capitein en Martijn Geenen. Zij hebben de 145 km gereden ( met ruim 45km kassei) en volbracht.

Met z'n zessen hebben we de laatste 100 km gereden. Nog enkele bekende stroken waren uiteraard Mons-en-Pévèle en Carrefour de l'Arbre, maar ook de 4-sterren stroken moet je niet onderschatten.

Na een kleine 6 en half uur is het finishen op de wielerbaan van Roubaix een schitterende ervaring.

P R

P R3

Mededelingen

Momenteel zijn er geen actuele mededelingen

 

Komende activiteiten

wo mrt 20 @18:30 - Winterfietsen (MTB,Crossfiets etc)
do mrt 21 @10:30 - Donderdagrit
za mrt 23 @09:30 - Clubrit
di mrt 26 @10:30 - Seniorenrit
wo mrt 27 @18:30 - Winterfietsen (MTB,Crossfiets etc)
do mrt 28 @10:30 - Donderdagrit
zo mrt 31 @09:30 - Clubrit
di apr 02 @10:30 - Seniorenrit
za apr 06 @08:00 - Flierefluitertocht, de Waardrenner
zo apr 07 @09:00 - Clubrit

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar