Rekreatoerders

herfstweerKomend weekeind wordt het onstuimig herfstweer als we de meteorologen mogen geloven. Hou daarom de winterapp in de gaten om te zien of er gefietst zal worden.

Jean Nelissen Classic

IMG 3026Afgelopen 17 juni heeft een grote delegatie van Rekreatoer de Jean Nelissen Classic gereden. Dit is een toerrit die je ooit een keertje gereden moet hebben werd er gezegd. Diegene die hem gereden hebben begrijpen nu waarom. Dit is een loei zware toerrit met diverse steile beklimmingen met steigingspercentages tussen de 7 en 23 procent.

 's-ochtends vroeg ging om zes uur de wekker. We zouden er aan moeten geloven vandaag. Na ontbeten te hebben vertrokken we om half acht van de camping richting de start in Vianden, Luxembourgh. De camping lag zo'n zes kilometer van de start en we hadden besloten om daar met de fiets naartoe te rijden. Na een paar honderd meter te hebben gereden begon al meteen het klimmen en dalen en konden we onze koude spieren alvast "warm"draaien. Helaas waren onze kopmannen nog niet helemaal wakker waarschijnlijk want we reden finaal langs het startpunt. Uiteindelijk, na een warming up van 10 km, arriveerden we bij het startpunt. Na alle formaliteiten te hebben voldaan, konden we van start. De temperatuur was fris maar al gezellig keuvelend namen we de eerste kilometers.

Na ongeveer vier kilometer kregen we de eerste beklimming voor onze kiezen, met daarin ook meteen het steilste stuk van de dag. Een strook van een paar honderd meter met een steiging van 23 procent op een totale beklimming van 4300 meter. Dit benam je meteen de adem en ik denk dat iedereen tijdens deze klim even is gestopt om weer op adem te komen. Hiermee was meteen de toon voor de dag gezet.

Er volgden nog vele beklimmingen en iedereen is er zonder problemen overheen gekomen. Moe maar zeer tevreden hebben we na afloop nog even een biertje gedronken.

IMG 3015

IMG 3022

IMG 3056

 

Mededelingen

Zaterdag 22 december rijden we de Oliebollentocht. Zet deze tocht alvast in je agenda, aanvang 9.30 uur

Komende activiteiten

di nov 13 @10:30 - Seniorenrit
wo nov 14 @09:30 - Winterfietsen (MTB,Crossfiets etc)
za nov 17 @09:30 - Clubrit
di nov 20 @10:30 - Seniorenrit
wo nov 21 @09:30 - Winterfietsen (MTB,Crossfiets etc)
zo nov 25 @09:30 - Clubrit
di nov 27 @10:30 - Seniorenrit
wo nov 28 @09:30 - Winterfietsen (MTB,Crossfiets etc)
za dec 01 @09:30 - Clubrit
di dec 04 @10:30 - Seniorenrit

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar