Rekreatoerders

nieuwjaar 2019Het bestuur van RFTC Rekreatoer wenst iedereen een heel gelukkig nieuwjaar en veel fijne fietskilometers voor het komende jaar. We beginnen officieel weer in Maart, dan is er elk weekeind een fietstocht op zowel de zaterdag als op de zondag, maar ook in de winter wordt er tegenwoordig stevig doorgefietst.

Volgende week woensdag 9 januari is er een Nieuwjaarsreceptie in ons clubgebouw en ALLE Rekreatoerders zijn dan van harte welkom voor een drankje en een hapje. Aanvang 19.30 uur

Jean Nelissen Classic

IMG 3026Afgelopen 17 juni heeft een grote delegatie van Rekreatoer de Jean Nelissen Classic gereden. Dit is een toerrit die je ooit een keertje gereden moet hebben werd er gezegd. Diegene die hem gereden hebben begrijpen nu waarom. Dit is een loei zware toerrit met diverse steile beklimmingen met steigingspercentages tussen de 7 en 23 procent.

 's-ochtends vroeg ging om zes uur de wekker. We zouden er aan moeten geloven vandaag. Na ontbeten te hebben vertrokken we om half acht van de camping richting de start in Vianden, Luxembourgh. De camping lag zo'n zes kilometer van de start en we hadden besloten om daar met de fiets naartoe te rijden. Na een paar honderd meter te hebben gereden begon al meteen het klimmen en dalen en konden we onze koude spieren alvast "warm"draaien. Helaas waren onze kopmannen nog niet helemaal wakker waarschijnlijk want we reden finaal langs het startpunt. Uiteindelijk, na een warming up van 10 km, arriveerden we bij het startpunt. Na alle formaliteiten te hebben voldaan, konden we van start. De temperatuur was fris maar al gezellig keuvelend namen we de eerste kilometers.

Na ongeveer vier kilometer kregen we de eerste beklimming voor onze kiezen, met daarin ook meteen het steilste stuk van de dag. Een strook van een paar honderd meter met een steiging van 23 procent op een totale beklimming van 4300 meter. Dit benam je meteen de adem en ik denk dat iedereen tijdens deze klim even is gestopt om weer op adem te komen. Hiermee was meteen de toon voor de dag gezet.

Er volgden nog vele beklimmingen en iedereen is er zonder problemen overheen gekomen. Moe maar zeer tevreden hebben we na afloop nog even een biertje gedronken.

IMG 3015

IMG 3022

IMG 3056

 

Mededelingen

Woensdag 9 januari, Nieuwjaarsreceptie Rekreatoer.
Aanvang 19.30 uur
Clubgebouw "Ons Stekkie"

 

Komende activiteiten

do jan 17 @09:30 - Donderdagrit
za jan 19 @09:30 - Winter Clubrit
di jan 22 @10:30 - Seniorenrit
wo jan 23 @09:30 - Winterfietsen (MTB,Crossfiets etc)
do jan 24 @09:30 - Donderdagrit
zo jan 27 @09:30 - Winter Clubrit
di jan 29 @10:30 - Seniorenrit
wo jan 30 @09:30 - Winterfietsen (MTB,Crossfiets etc)
do jan 31 @09:30 - Donderdagrit
za feb 02 @09:30 - Winter Clubrit

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar