Corona Even een update: zoals jullie wellicht al gelezen hebben zijn de maatregelen genomen door het RIVM verlengd naar 6 april. Uiteraard passen wij onze kalender hier op aan. Voorlopig is het nog zeer onduidelijk tot wanneer deze crisis loopt maar zolang je nog naar buiten mag is fietsen nog steeds een hele goede optie. Zolang je het maar solo doet, volgens dit artikel uit het AD.

Waarom fietsen dubbele bescherming tegen corona biedt

Social Distancing werkt optimaal op de fiets, zo concludeert de Duitse overheid. Bovendien sterk je je longen en kun je ook anderen niet besmetten.

Wie mobiel wil blijven in tijden van corona, kan het beste overstappen op de fiets, zo concludeert het Duitse opinieblad Der Spiegel. De Duitse minister van Volksgezondheid pleitte al eerder voor het gebruik van de fiets, omdat op die manier het risico van besmetting wordt verminderd. Het vermijden van bussen en treinen verlaagt het risico op infectie omdat het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door microdruppels. De kans om deze in te ademen tijdens het fietsen is volgens de Duitse viroloog Michael Barczok ‘nul’. Het is volgens Duitse experts daarmee ‘de perfecte vorm van zelfbescherming'. Door te fietsen blijf je niet alleen op afstand van anderen, maar loop je ook minder risico om besmet te worden door het aanraken van oppervlakken. Volgens een studie kan de ziekteverwekker tot negen dagen overleven op oppervlakken en dan mogelijk nog steeds infectieus zijn. Elke vorm van openbaar vervoer vormt daarom een ​​fundamenteel risico. Bijkomend voordeel is dat je zelf ook geen anderen kunt besmetten op de fiets. Bovendien leidt fietsen tot een lagere bloeddruk en is het goed voor diabetici. Mensen met hart- en vaatziekten en diabetes hebben een groter risico op een ernstiger verloop van Covid-19, schrijft het Robert Koch Institute op zijn website. Maar eigenlijk heeft fietsen een positief effect op bijna iedereen. Bij ritmisch fietsen worden de luchtwegen goed geventileerd en wordt het bloed beter aangevoerd, adlus Barczok. ,,Je ademt intenser en daarmee reinig je je longen goed. Dat is optimaal als het gaat om virusbescherming.”

Cyclocross Funride Ridderkerk prooi voor Serge Lamens

IMG 20171118 WA0017door Andre van der Leer.

De 5e editie van de Cyclocross Funride is een prooi geworden voor Serge Lamens. Op zijn nieuwe MTB 29'er was hij niet te houden.

De organisatie van de cross had in de Gorzen weer een zwaar en spectaculair parcours uitgezet.

Voor de funride stonden van onze club, Nico, Jaap, Teun, Serge, Johan en André weer aan de start. Op internet had Bert met al een paar korte filmpjes al laten zien dat het door de regen een zware cross zou worden. "Rhino's" was dan ook het advies van Martijn Geenen, maar ja wie heeft die nu bij de funriders???

Om 9.50 ging de fluit en de funcrossers ( MTB, Crossfietsen en zelfs een FATBIKE) gingen er van door. Eerst 100m asfalt een bocht en dan het veld in op naar de trap van 35 treden. Richting de uitkijktoren en terug naar beneden. Een smal paadje met een scherpe kant en een steile gladde afdaling. Jaap lag in 3e positie en het werd zijn Waterloo. Iets te fanatiek ging Jaap onderuit. Een beetje pijn aan de arm en koppijn betekende het einde van de Race.  Serge was inmiddels ruim los van de rest en aan het einde van de 2e ronde dubbelde hij Johan. Even later was André aan de beurt ook hij ging er aan. Het blubber deel van het parcours werd steeds meer blubber. Gelukkig was er ook een wat meer verhard deel waar wat snelheid gemaakt kon worden, maar ja daar was dan weer de 2e trap. Ga je links op de fiets omhoog of gewoon rechts lopen. Na 4 rondes was het gedaan en kon de huldiging plaatsvinden onder het toeziend oog van meerdere clubleden. Bij de B-Amateurs konden de Rekreatoerleden zich niet mengen in de strijd om het podium. 

Het was een mooi spektakel mede dankzij de vele clubleden die een plekje in de organisatie hadden. Op naar de 6e editie in 2018 !

IMG 20171118 WA0018

Mededelingen

Zondag 15 maart, openingstocht Rekreatoer. Vertrek vanuit het clubhuis om 9.30 uur.

Komende activiteiten

wo apr 08 @18:30 - Winterrit
do apr 09 @09:30 - Donderdaggroep
di apr 14 @10:30 - Dinsdaggroep
wo apr 15 @18:30 - Winterrit
do apr 16 @09:30 - Donderdaggroep
di apr 21 @10:30 - Dinsdaggroep
wo apr 22 @18:30 - Winterrit
do apr 23 @09:30 - Donderdaggroep
di apr 28 @10:30 - Dinsdaggroep
wo apr 29 @18:30 - Winterrit

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar