Rekreatoerders

LenteweerDe dagen worden langer en iedereen ontwaakt zo langzamerhand weer uit zijn of haar winterslaap. Jawel, het fietsseizoen staat op het punt van beginnen. 15 maart hebben we de openingstocht dus het wordt nu tijd om je fiets uit het vet te halen en voor te bereiden. Zijn mijn banden nog in orde, zit er nog genoeg rubber op mijn remblokken, zijn mijn benen geschoren. Nog een paar weekjes geduld. Tot 15 maart.

Monstertocht 2019, het verhaal

MonstertochtAfgelopen zaterdag vertrokken we om 8.00 uur met 18 mannen en 2 vrouwen vanaf ons clubhuis voor een Monstertochtje fietsen. Omdat we niet wekelijks zo’n enorme afstand fietsen hadden we als voorzorgsmaatregel een volg bus geregeld. Guus Labaar was zo vriendelijk om de groep te begeleiden en Guus Michilsen reed met hem mee als bijrijder.

De eerste 50 km verliepen vlotjes en om 9.45 uur werd de eerste tussenstop aangedaan. Bij de Jonge Renner in Oosterhout stond de koffie met koek al klaar en konden we even genieten van de rust.

Monstertocht 6

De volgende 50km werd ook snel weg getrapt. De temperatuur was nog heerlijk, de stemming opperbest, en iedereen had trek in de lunch. Rond 12.00 uur kwamen we aan bij de Bokkereyders in Esbeek alwaar een mooi plekje voor ons was gereserveerd. Helaas voor de liefhebbers van de grote boterhammen is het concept bij de Bokkereyders aangepast en serveren ze nu nog voornamelijk uitsmijters. Maar ook die gingen er in als zoete koek. Er was een keuze uit een gewone uitsmijter, met twee eieren, een ferme uitsmijter met drie eieren en een flinke met vijf eieren en vijf boterhammen. En dan ook nog belegd met kaas, ham of gebakken spek, of een variatie hiervan.

Monstertocht 2Monstertocht 3

Monstertocht 4

Als je na zo’n fantastische lunch weer op je fiets moet stappen is het even slikken. De volgende 50km werd het voor sommigen al een beetje afzien. De temperatuur liep nog steeds op en met veel draaien en keren over hobbelige fietspaden werd het moraal flink op de proef gesteld. Er werd meer gemopperd en de lontjes werden korter.

De laatste tussenstop kwam dan ook als geroepen. Er kon even bijgekomen worden, de bidons gevuld, een banaantje worden gegeten en krachten worden verzameld voor de laatste etappe.

Op de laatste 50km waren de wegen gelukkig weer breder en vlakker en dat fietste een stuk prettiger. Neemt niet weg dat de temperatuur inmiddels was opgelopen tot een graad of dertig en dat sommigen aardig gekookt op de fiets zaten. Het werd dan ook nog aardig afzien maar als je dan aangekomen bent bij de Alblasserbrug dan weet je dat je bijna thuis bent.

Na 195km ben je echt wel blij dat het voorbij is.

Als laatste wil ik nog de voorrijders complimenteren voor het feit dat die zo netjes hebben gereden. Mede hierdoor heeft iedereen de tocht kunnen volbrengen. En natuurlijk niet te vergeten Guus en Guus, bedankt voor de voortreffelijke begeleiding.

Mededelingen

LET OP!!!!!

Dinsdag 10 Maart staat de ALV op het programma. Er volgt nog een uitnodiging via de mail maar hou de avond vast vrij.

Locatie: ons clubgebouw
Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur

Komende activiteiten

do feb 27 @09:30 - Donderdaggroep
zo mrt 01 @09:30 - Winterrit
di mrt 03 @10:30 - Dinsdaggroep
wo mrt 04 @18:30 - Winterrit
do mrt 05 @09:30 - Donderdaggroep
za mrt 07 @09:30 - Winterrit
di mrt 10 @10:30 - Dinsdaggroep
wo mrt 11 @18:30 - Winterrit
do mrt 12 @09:30 - Donderdaggroep
zo mrt 15 @09:30 - Winterrit

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar