Rekreatoerders

GN2020Het bestuur wenst iedereen een heel gelukkig nieuwjaar. En dat we maar weer veel kilometers mogen wegtrappen.

Monstertocht 2019, het verhaal

MonstertochtAfgelopen zaterdag vertrokken we om 8.00 uur met 18 mannen en 2 vrouwen vanaf ons clubhuis voor een Monstertochtje fietsen. Omdat we niet wekelijks zo’n enorme afstand fietsen hadden we als voorzorgsmaatregel een volg bus geregeld. Guus Labaar was zo vriendelijk om de groep te begeleiden en Guus Michilsen reed met hem mee als bijrijder.

De eerste 50 km verliepen vlotjes en om 9.45 uur werd de eerste tussenstop aangedaan. Bij de Jonge Renner in Oosterhout stond de koffie met koek al klaar en konden we even genieten van de rust.

Monstertocht 6

De volgende 50km werd ook snel weg getrapt. De temperatuur was nog heerlijk, de stemming opperbest, en iedereen had trek in de lunch. Rond 12.00 uur kwamen we aan bij de Bokkereyders in Esbeek alwaar een mooi plekje voor ons was gereserveerd. Helaas voor de liefhebbers van de grote boterhammen is het concept bij de Bokkereyders aangepast en serveren ze nu nog voornamelijk uitsmijters. Maar ook die gingen er in als zoete koek. Er was een keuze uit een gewone uitsmijter, met twee eieren, een ferme uitsmijter met drie eieren en een flinke met vijf eieren en vijf boterhammen. En dan ook nog belegd met kaas, ham of gebakken spek, of een variatie hiervan.

Monstertocht 2Monstertocht 3

Monstertocht 4

Als je na zo’n fantastische lunch weer op je fiets moet stappen is het even slikken. De volgende 50km werd het voor sommigen al een beetje afzien. De temperatuur liep nog steeds op en met veel draaien en keren over hobbelige fietspaden werd het moraal flink op de proef gesteld. Er werd meer gemopperd en de lontjes werden korter.

De laatste tussenstop kwam dan ook als geroepen. Er kon even bijgekomen worden, de bidons gevuld, een banaantje worden gegeten en krachten worden verzameld voor de laatste etappe.

Op de laatste 50km waren de wegen gelukkig weer breder en vlakker en dat fietste een stuk prettiger. Neemt niet weg dat de temperatuur inmiddels was opgelopen tot een graad of dertig en dat sommigen aardig gekookt op de fiets zaten. Het werd dan ook nog aardig afzien maar als je dan aangekomen bent bij de Alblasserbrug dan weet je dat je bijna thuis bent.

Na 195km ben je echt wel blij dat het voorbij is.

Als laatste wil ik nog de voorrijders complimenteren voor het feit dat die zo netjes hebben gereden. Mede hierdoor heeft iedereen de tocht kunnen volbrengen. En natuurlijk niet te vergeten Guus en Guus, bedankt voor de voortreffelijke begeleiding.

Mededelingen

LET OP!!!!!

Woensdag 8 januari Nieuwjaarsreceptie in ons clubhuis. Aanvang 19.30 uur.

Komende activiteiten

zo jan 19 @09:30 - Winterrit
di jan 21 @10:30 - Dinsdaggroep
wo jan 22 @18:30 - Winterrit
do jan 23 @09:30 - Donderdaggroep
za jan 25 @09:30 - Winterrit
di jan 28 @10:30 - Dinsdaggroep
wo jan 29 @18:30 - Winterrit
do jan 30 @09:30 - Donderdaggroep
zo feb 02 @09:30 - Winterrit
di feb 04 @10:30 - Dinsdaggroep

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar