Rekreatoerders

LenteweerDe dagen worden langer en iedereen ontwaakt zo langzamerhand weer uit zijn of haar winterslaap. Jawel, het fietsseizoen staat op het punt van beginnen. 15 maart hebben we de openingstocht dus het wordt nu tijd om je fiets uit het vet te halen en voor te bereiden. Zijn mijn banden nog in orde, zit er nog genoeg rubber op mijn remblokken, zijn mijn benen geschoren. Nog een paar weekjes geduld. Tot 15 maart.

Mosseltocht 2019

MosselAfgelopen zondag was de ideale afsluiting van het zomerseizoen. Het was echt top, een heerlijk temperatuurtje, weinig wind, een grandioze opkomst en na afloop natuurlijk een heerlijk bordje mosselen.

En men had er zin in zondag. De groep was al vertrokken terwijl er nog een man of vier bezig waren met het afsluiten van het clubhuis. Gelukkig werd dat na een “kilometer” of zo ook door de koprijders opgemerkt en kon iedereen aansluiten. Met een rustig tempo werd er koers gezet naar Willemstad. Helaas had de “sukkel” van de organisatie niet van te voren gekeken of er nog activiteiten waren in Willemstad. En uiteraard was dat wel het geval, waardoor alle toegangswegen richting Willemstad waren afgesloten.

Met veel improvisatie werd Willemstad wel bereikt maar koffie drinken op ons vertrouwde terras konden we wel vergeten. Dan maar doorrijden en Willemstad zo snel mogelijk achter ons laten. Gelukkig konden we een paar kilometer verder wel terecht bij Strandpaviljoen Hellegat "De Banaan". Daar werd met het nodige gemopper en gezeur toch nog genoten van een bakkie met een puntje. Nadat iedereen zijn zegje had gedaan richting de “organisatie” werd de terugreis weer aangevangen.

Banaan01Banaan02

Banaan03Banaan04

Dat verliep vrij soepel en iedereen was in gedachte al bij de mosselen en het bier toen het noodlot toesloeg. Na de Heinenoord tunnel werd gewacht tot iedereen aangesloten was. Na het inklikken van de pedalen wilde één van de deelnemers wegrijden maar verloor hij zijn evenwicht en viel om. Precies naar de kant waar hij was ingeklikt en viel op zijn heup. Na het wachten op de ambulance en onderzoek in het ziekenhuis was het resultaat een gebroken heup.

De rest van de groep was inmiddels aangekomen bij de familie Kooijman alwaar de mosselen stonden te wachten. Daar werd met een licht bedrukte stemming begonnen aan de maaltijd maar dat sloeg snel om. De mosselen waren heerlijk, het bier en wijn op de juiste temperatuur, de salades verrukkelijk en de gastvrijheid echt geweldig. Al met al een voortreffelijke dag met een vervelende afloop voor één van ons.

Mossel 2Mossel 3

Mossel 4Mossel 5

Mossel 6Mossel 7

Het bestuur bedankt de familie Kooijman voor de gastvrijheid en wie weet tot volgend jaar.

Mededelingen

LET OP!!!!!

Dinsdag 10 Maart staat de ALV op het programma. Er volgt nog een uitnodiging via de mail maar hou de avond vast vrij.

Locatie: ons clubgebouw
Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur

Komende activiteiten

do feb 27 @09:30 - Donderdaggroep
zo mrt 01 @09:30 - Winterrit
di mrt 03 @10:30 - Dinsdaggroep
wo mrt 04 @18:30 - Winterrit
do mrt 05 @09:30 - Donderdaggroep
za mrt 07 @09:30 - Winterrit
di mrt 10 @10:30 - Dinsdaggroep
wo mrt 11 @18:30 - Winterrit
do mrt 12 @09:30 - Donderdaggroep
zo mrt 15 @09:30 - Winterrit

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar