Rekreatoerders

WinterrittenHet winterseizoen is aangebroken en dat betekent vaak nattigheid, modder en kou. Maar gelukkig hebben we genoeg bikkels binnen de vereniging die gewoon door blijven fietsen. De dagen worden korter en op woensdagavond kan er alleen nog maar met verlichting worden gereden. De ritjes worden korter en de racefiets wordt ingeruild voor een MTB of crossfiets. Kortom, ook in de winter blijven we in beweging.

Mosseltocht 2019

MosselAfgelopen zondag was de ideale afsluiting van het zomerseizoen. Het was echt top, een heerlijk temperatuurtje, weinig wind, een grandioze opkomst en na afloop natuurlijk een heerlijk bordje mosselen.

En men had er zin in zondag. De groep was al vertrokken terwijl er nog een man of vier bezig waren met het afsluiten van het clubhuis. Gelukkig werd dat na een “kilometer” of zo ook door de koprijders opgemerkt en kon iedereen aansluiten. Met een rustig tempo werd er koers gezet naar Willemstad. Helaas had de “sukkel” van de organisatie niet van te voren gekeken of er nog activiteiten waren in Willemstad. En uiteraard was dat wel het geval, waardoor alle toegangswegen richting Willemstad waren afgesloten.

Met veel improvisatie werd Willemstad wel bereikt maar koffie drinken op ons vertrouwde terras konden we wel vergeten. Dan maar doorrijden en Willemstad zo snel mogelijk achter ons laten. Gelukkig konden we een paar kilometer verder wel terecht bij Strandpaviljoen Hellegat "De Banaan". Daar werd met het nodige gemopper en gezeur toch nog genoten van een bakkie met een puntje. Nadat iedereen zijn zegje had gedaan richting de “organisatie” werd de terugreis weer aangevangen.

Banaan01Banaan02

Banaan03Banaan04

Dat verliep vrij soepel en iedereen was in gedachte al bij de mosselen en het bier toen het noodlot toesloeg. Na de Heinenoord tunnel werd gewacht tot iedereen aangesloten was. Na het inklikken van de pedalen wilde één van de deelnemers wegrijden maar verloor hij zijn evenwicht en viel om. Precies naar de kant waar hij was ingeklikt en viel op zijn heup. Na het wachten op de ambulance en onderzoek in het ziekenhuis was het resultaat een gebroken heup.

De rest van de groep was inmiddels aangekomen bij de familie Kooijman alwaar de mosselen stonden te wachten. Daar werd met een licht bedrukte stemming begonnen aan de maaltijd maar dat sloeg snel om. De mosselen waren heerlijk, het bier en wijn op de juiste temperatuur, de salades verrukkelijk en de gastvrijheid echt geweldig. Al met al een voortreffelijke dag met een vervelende afloop voor één van ons.

Mossel 2Mossel 3

Mossel 4Mossel 5

Mossel 6Mossel 7

Het bestuur bedankt de familie Kooijman voor de gastvrijheid en wie weet tot volgend jaar.

Mededelingen

LET OP!!!

We zijn al een paar weken aan het winterfietsen en volgend weekeind hebben we al ons eerste winterevenement. Na het rondje fietsen gezellig in het clubhuis een kop erwtensoep eten. Nadere informatie volgt nog.

Komende activiteiten

zo okt 20 @09:30 - Winterrit
di okt 22 @10:30 - Dinsdaggroep
wo okt 23 @18:30 - Winterrit
do okt 24 @09:30 - Donderdaggroep
zo okt 27 @09:30 - Winterrit
di okt 29 @10:30 - Dinsdaggroep
wo okt 30 @18:30 - Winterrit
do okt 31 @09:30 - Donderdaggroep
za nov 02 @09:30 - Winterrit
di nov 05 @10:30 - Dinsdaggroep

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar