Corona Even een update: zoals jullie wellicht al gelezen hebben zijn de maatregelen genomen door het RIVM verlengd naar 6 april. Uiteraard passen wij onze kalender hier op aan. Voorlopig is het nog zeer onduidelijk tot wanneer deze crisis loopt maar zolang je nog naar buiten mag is fietsen nog steeds een hele goede optie. Zolang je het maar solo doet, volgens dit artikel uit het AD.

Waarom fietsen dubbele bescherming tegen corona biedt

Social Distancing werkt optimaal op de fiets, zo concludeert de Duitse overheid. Bovendien sterk je je longen en kun je ook anderen niet besmetten.

Wie mobiel wil blijven in tijden van corona, kan het beste overstappen op de fiets, zo concludeert het Duitse opinieblad Der Spiegel. De Duitse minister van Volksgezondheid pleitte al eerder voor het gebruik van de fiets, omdat op die manier het risico van besmetting wordt verminderd. Het vermijden van bussen en treinen verlaagt het risico op infectie omdat het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door microdruppels. De kans om deze in te ademen tijdens het fietsen is volgens de Duitse viroloog Michael Barczok ‘nul’. Het is volgens Duitse experts daarmee ‘de perfecte vorm van zelfbescherming'. Door te fietsen blijf je niet alleen op afstand van anderen, maar loop je ook minder risico om besmet te worden door het aanraken van oppervlakken. Volgens een studie kan de ziekteverwekker tot negen dagen overleven op oppervlakken en dan mogelijk nog steeds infectieus zijn. Elke vorm van openbaar vervoer vormt daarom een ​​fundamenteel risico. Bijkomend voordeel is dat je zelf ook geen anderen kunt besmetten op de fiets. Bovendien leidt fietsen tot een lagere bloeddruk en is het goed voor diabetici. Mensen met hart- en vaatziekten en diabetes hebben een groter risico op een ernstiger verloop van Covid-19, schrijft het Robert Koch Institute op zijn website. Maar eigenlijk heeft fietsen een positief effect op bijna iedereen. Bij ritmisch fietsen worden de luchtwegen goed geventileerd en wordt het bloed beter aangevoerd, adlus Barczok. ,,Je ademt intenser en daarmee reinig je je longen goed. Dat is optimaal als het gaat om virusbescherming.”

REKREATOER REANIMATIE CURSUS

AEDJaarlijks verzorgt Klara van Gameren de herhalingscursus reanimatie voor Rekreatoerleden.

 Op MAANDAG 16 MRT. 2020 wordt de instructie verzorgd in het clubgebouw (Holeridders). Deelnemers wordt gevraagd het 2018/9 certificaat mee te brengen.

 Tijdens de avond is er ruimte voor 10 deelnemers. Deelnemers betalen een kleine bijdrage in de cursuskosten (5 euro p.p). Vol=vol! (non-refundable deposit)

Tijd: 20.00-22 uur 

Zaal open: 19.30 uur

Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op. Indien verhinderd, graag tijdig aangeven zodat andere geïnteresseerde leden alsnog kunnen deelnemen. 

Mocht het aantal aanmeldingen hoger zijn dan verwacht, dan wordt gekeken of een 2e avond (23 mrt.) haalbaar is.

André den Exter

Mededelingen

Zondag 15 maart, openingstocht Rekreatoer. Vertrek vanuit het clubhuis om 9.30 uur.

Komende activiteiten

wo apr 08 @18:30 - Winterrit
do apr 09 @09:30 - Donderdaggroep
di apr 14 @10:30 - Dinsdaggroep
wo apr 15 @18:30 - Winterrit
do apr 16 @09:30 - Donderdaggroep
di apr 21 @10:30 - Dinsdaggroep
wo apr 22 @18:30 - Winterrit
do apr 23 @09:30 - Donderdaggroep
di apr 28 @10:30 - Dinsdaggroep
wo apr 29 @18:30 - Winterrit

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar