Algemene informatie Rekreatoer

historie

Toerfietsen
Nederland en de fiets zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is geen land ter wereld met een grotere fietsdichtheid. De fiets is in ons overwegend vlakke land niet alleen een geschikt en milieuvriendelijk vervoermiddel, maar leent zich ook uitstekend voor prestatief (wielrennen)en recreatief gebruik. RFTC Rekreatoer is een Toerfietsclub die zich richt op de recreatieve fietser.

RFTC Rekreatoer
RFTC Rekreatoer is in 1988 opgericht door een aantal enthousiaste mensen die saamhorigheid en gezelligheid hoog in het vaandel hadden staan. Dit zijn nog steeds de kaders waarbinnen onze vereniging functioneert en onze leden zich thuis voelen. Zo wordt bij clubritten het tempo aangepast en wordt er altijd op elkaar gewacht bij materiaalpech zoals een lekke band. Jaarlijks wordt een aantrekkelijk en veelzijdig programma van activiteiten aangeboden, toegespitst op onze passie: het toerfietsen. RFTC Rekreatoer telt op dit moment 135 actieve leden.

Toertochten
Ondanks het attractieve en overvolle programma zien wij gedurende het seizoen initiatieven ontstaan waarbij leden spontaan afspreken om met elkaar “Klassiekers” of andere interessante ritten te rijden. RFTC Rekreatoer fungeert zo mede als ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden en toerfietsers waarvoor het niet zwaar genoeg kan zijn.

En last but not least bieden wij onze leden, voor het doorkomen van de wintermaanden, een aantrekkelijk arrangement aan bij sportschool Top Gym. Vooral spinning wordt door onze leden ervaren als een ideale manier om de conditie op peil te houden. Vanwege de grote animo zijn wij in staat geweest een vast uur te claimen op dinsdagavond, speciaal voor de leden van RFTC Rekreatoer.

Clubkleding
Het dragen van het clubtenue wordt binnen RFTC Rekreatoer als vanzelfsprekend beschouwd. Daarvoor bieden wij onze leden een complete set fietskleding aan, bestaande uit een shirt met korte mouw een shirt met lange mouw en een (korte) fietsbroek.
In verband met de veiligheid is het voor leden verplicht om tijdens de ritten een fietshelm te dragen. Wij vragen onze gasten om dit ook te doen.

Clubhuis
Na gedane arbeid is het goed rusten. Daarom is het prettig dat wij ons na een sportieve inspanning terug kunnen trekken in het clubhuis “Ons Eigen Stekkie” aan de Oosterparkweg 5 te Ridderkerk.
Dit clubhuis is tevens het vertrekpunt voor onze clubritten en de locatie waar onze overige clubactiviteiten plaatsvinden.

Internetsite
Uiteraard gaat RFTC Rekreatoer met zijn tijd mee. Daarom beschikken wij over een internetsite www.rekreatoer.nl waar u de meest actuele informatie over onze vereniging en over de activiteiten kunt vinden.

Sponsors
Rekreatoer kent geen sponsors meer. Rekreatoer rijdt dan ook in clubkleding zonder namen erop.

Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU)
RFTC Rekreatoer is aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Dit betreft de overkoepelende organisatie voor de circa 500 Toerfietsverenigingen in Nederland met ruim 39.000 aangesloten leden.

Faciliteiten
Als lid van de NFTU geniet u de volgende faciliteiten:
· een aantrekkelijke fietsverzekering die naar wens uitgebreid kan worden;
· het Fiets Sport Magazine dat 6x per jaar wordt toegezonden met nieuws over tochten en technische ontwikkelingen;
· korting op toertochten van andere verenigingen via het NTFU lidmaatschap;

Als lid van RFTC Rekreatoer geniet u de volgende faciliteiten:
· 10% korting op onderdelen, kleding, fietsen bij twee lokale tweewielerzaken;
· een clubtenue tegen gereduceerde kosten;
· korting op een sport- of spinningarrangement via sportschool Top Gym.

Aanmelden als lid
Als u net zo enthousiast bent als wij, dan kunt u zich via deze site aanmelden als lid. Maakt u liever eerst kennis met onze vereniging, dan nodigen wij u van harte uit om vrijblijvend een clubrit met ons mee te rijden. Het programma kunt u ook elders op onze site raadplegen. Wij hopen u binnenkort als nieuw lid te begroeten!

Het Bestuur van RFTC Rekreatoer.

Mededelingen

LET OP!!!!!

Dinsdag 10 Maart staat de ALV op het programma. Er volgt nog een uitnodiging via de mail maar hou de avond vast vrij.

Locatie: ons clubgebouw
Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur

Komende activiteiten

do feb 27 @09:30 - Donderdaggroep
zo mrt 01 @09:30 - Winterrit
di mrt 03 @10:30 - Dinsdaggroep
wo mrt 04 @18:30 - Winterrit
do mrt 05 @09:30 - Donderdaggroep
za mrt 07 @09:30 - Winterrit
di mrt 10 @10:30 - Dinsdaggroep
wo mrt 11 @18:30 - Winterrit
do mrt 12 @09:30 - Donderdaggroep
zo mrt 15 @09:30 - Winterrit

Volg ons via:

facebook 

Het weer

Fietsweer
Ridderkerk
Meer fietsweer in Ridderkerk

Buienradar