16 juni 2021 Jaap Dekker

Zondag clubrit

clubrit groep 2

Afgelopen zondag waren er weer een groot aantal Rekreatoerders die stonden te popelen om een lekker rondje te fietsen. Uiteindelijk vertrokken er drie verschillende groepjes, groep 1 voor een ritje langs de kust richting Noordwijk, groep 2 voor een ritje naar Scheveningen en groep 3 voor een bekend, maar daarom niet minder geliefd, rondje Oostvoorne. Andre was bereid om een verslag te schrijven over het rondje van groep 2. Hier zijn verhaal:

Al vroeg klinkt de WhatsApp ” rondje Scheveningen” . Het is er prachtig weer voor en er staat nauwelijks wind. Scheveningen, dat klinkt als muziek in de oren en het is een rondje wat we niet veel rijden.

De beslissing was dus gemaakt. Jac, Dirk, Nico, Peter, Cees, Wim, Jaap en André gaan op pad voor de tocht van normaal 150 km. Dirk is de navigator van dienst en heeft een nieuwe route van 125 km. Dus 25 km minder wat zal ons dit brengen?

Ook de snelle(re) mannen van groep 1 kiezen voor de Noordzee route. Zij gaan naar Katwijk. Op de heenweg was het voor hen even zoeken in Zoetermeer. Ja, zo’n mooie stad moet je goed bekijken.

terug naar groep 2. De aanlooproute is traditioneel. Via de Brienenoordbrug, de Rotte op naar snelweg langs Zoetermeer. Er wordt met een lekker tempo gereden, steeds om de 5 kilometer gewisseld en lekker gekeuveld. Na Zoetermeer komen we in wat minder bekend gebied. We rijden naar Stompwijk. De natuur is prachtig. De grassen staan hoog, de lucht is blauw, koeien, schapen en af een toe een “biddende ” roofvogel. Zo rijden we de achterkant van Wassenaar binnen en bereiken de eerst duinen van het landgoed Meijendel. Dit landgoed maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Je merkt dat het mooi weer is. Het is er drukker met fietsers zonder dat het vervelend is. Een beetje intervallen dus maar. De ene col “col de meijendel” laat enkele van ons toch even zweten. De beloning is de koffie en het appelpuntje bij de uitspanning “de Watertoren” . En passant worden we door Dirk uitgenodigd voor de Dirk-400. Waar de rit naar toe zal gaan is nog onduidelijk. Iedereen is zeer enthousiast
, maar we zijn toch bang dat Dirk alleen zal moeten rijden.

Na de koffiestop rijden we naar Scheveningen, de traditionele foto en weer op de fiets naar Kijkduin. Het strand is al lekker vol. Voor alle automobilisten een goed advies neem voortaan gewoon de fiets. Na Kijkduin verlaten we kustweg en gaan we de kortere route rijden. Dit deel wordt toch wat anders dan verwacht. Veel fietspaden door bebouwd gebied en delen van Delft door. Ja, de navigatie heeft immers het laatste woord. Terug nemen we bij de Spaanse polder afscheid van André. We zwaaien en rijden door naar Overschie, het Nieuwe westen, langs de Euromast, Brienenoordbrug zo terug naar het clubhuis. Daar kletsen we nog gezellig even na.

De heenroute krijgt een 10. De terugroute een krappe 7. Gemiddeld dus een mooi resultaat. Navigator bedankt voor de route.

De snelle mannen rijden over het fietspad door naar Hoek van Holland. Het wordt op het fietspad wel steeds drukker. Ook langs de waterweg is het druk met fietsers die richting zee gaan. Via de Beneluxtunnel gaat deze groep naar het clubhuis.

Al met al voor iedereen een topdag en dat smaakt naar meer.