Oliebollentocht 2022

Vandaag 27 December was onze jaarlijkse Oliebollentocht georganiseerd. Nu eens niet in het weekend, maar op een doordeweekse dag om onze leden van de di/do groep ook eens de kans te geven om hierbij te kunnen zijn. De opkomst was verassend groot en met ook een aantal leden van de weekend groep zaten we op 30 deelnemers. Nadat we afgelopen vrijdag onze nieuwe outfit konden ophalen bij onze hoofdsponsor World Of Bikes waren er zelfs een aantal die al in ons nieuwe tenue reden. Al met al was het een groot succes en zal in de toekomst vaker kunnen voorkomen met onze speciale ritten.
Namens het bestuur; Jaap Vogelzang

 

 

 

Geen nieuwjaarsreceptie

Aan alle leden.

Zoals ieder ongetwijfeld nu wel zal weten zijn de regels omtrent Corona verlengt t/m 14 januari 2022. Dat betekent voor ons als fietsclub dat we tot die tijd niet in het clubhuis kunnen verzamelen. Helaas is het daarom ook niet mogelijk om onze nieuwjaarsreceptie te houden. Gelukkig mogen we nog wel in groepjes fietsen en als ik de diverse app’s inzie gebeurt dat ook regelmatig. Ik hoop dat ieder het plezier in het fietsen behoudt en dat we in het nieuwe jaar snel weer vanuit het clubhuis kunnen vertrekken en terugkomen. Ik wens iedereen fijne feestdagen, een mooie jaarafsluiting en een gezond en sportief nieuwjaar.
Namens het Bestuur

Jaap Vogelzang

 

Vanaf 19 december tot 14 januari mag er maar in groepjes van 2 gefietst worden

“sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.”

bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

 

Rabobank Clubsupport

Informatie en stemadvies Rabobank Clubsupport

4 Oktober 2021 gaat de Rabobank Clubsupport weer van start. Lokale verenigingen en stichtingen uit Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon, Heerjansdam, Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht en Alblasserdam kunnen meedoen.

Rekreatoer heeft na het succes van de actie in 2019( opbrengst ruim €400,00) en 2020 (ruim €600,00) opnieuw ingeschreven!

En met uw hulp gaat het zeker lukken om in 2021 weer een mooi bedrag bij elkaar te stemmen.

Omdat wij onze club laagdrempelig willen houden en daarom het lidmaatschap betaalbaar willen houden zullen we opbrengst hard nodig hebben om onze exploitatie rond te krijgen.

Hoe werkt het?

Alle particuliere leden van de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden kunnen van 4 oktober t/m 25 oktober 2021 stemmen op hun favoriete clubs. In deze periode – dus vanaf 4 oktober t/m/ 25 oktober kunnen klanten/leden van de Rabobank via Internetbankieren of de Raboapp, toepassing “Zelf Regelen”(dit vindt u op het deel van de Rabo-site waar u uw saldi van uw Raborekeningen ziet en wel boven deze saldi) kies vervolgens voor “Lidmaatschap” en dan voor “Clubsupport” en stem  op Rekreatoer. Uitsluitend klanten die ook lid zijn van de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden kunnen hun stem op deze wijze voor Rekreatoer gebruiken.

Bent u wel klant, maar nog geen lid? En wilt u straks wél stemmen op Rekreatoer ? Wordt dan eerst lid van de Rabobank. Via internetbankieren kunt u zelf eenvoudig zien of u al lid bent van de Rabobank  IJsselmonde-Drechtsteden. Ook niet-leden van Rekreatoer mogen hun stem in de Clubsupportactie natuurlijk uitbrengen op Rekreatoer.

 

Dus maak je familie,kennissen, vrienden en vriendinnen, buren via mail,Facebook  etc. enthousiast voor deze actie en laat hen hun stem op Rekreatoer uitbrengen!

Fiets3daagse ook weer voorbij

Wat hebben we genoten afgelopen weekeind. Van het weer, van de locatie, van het hotel, van de fietsroutes en toch ook vooral van het gezelschap. Dank gaat vooral uit naar Peter en Jan voor het organiseren en aan Dirk-Willem voor het in elkaar knutselen van de routes. Dat we niet allemaal zijn routes hebben gevolgd lag niet aan Dirk-Willem maar is gelukkig wel in goede harmonie opgelost.

Allereerst de complimenten voor de keuze van het Hotel. Prima verzorging en met als pluspunt 500 meter van het strand. Van het strand zelf hebben we geen gebruik gemaakt maar wel van de strandtent aan het strand. Na de fietstocht en na het diner was het daar goed vertoeven en we hebben onze beste indruk achtergelaten bij het personeel en bij de eigenaars. Die zien ons graag nogmaals komen.

Dat een 3daagse staat of valt met het weer staat buiten kijf, maar wat dat betreft hebben we het wel getroffen. Alleen de zaterdag begon wat frisjes, zeg maar gewoon koud, maar toen de zon rond een uurtje of twee eenmaal doorbrak werd het een stralende middag.

Ging er dan niets mis? Jawel hoor, mechanische pech, lekke banden en zelfs een valpartij maar gelukkig allemaal zonder vervelende gevolgen. En ja, er zijn mensen binnen Rekreatoer die klaarblijkelijk het verschil tussen vlees en vis niet weten en maar iets invullen. Gelukkig stonden ook de namen van deze mannen genoteerd. 🙂

Kortom, het was weer fantastisch!!

Haringtocht 2021

Afgelopen zaterdag is de Haringtocht gereden. Een evenement ooit opgezet als sponsortocht door Carel Coppen maar inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Een rondje fietsen en na afloop een gezellig samenzijn onder het genot van een haring of een portie kibbeling met uiteraard een biertje. Het was wederom een geslaagd evenement en Aad was zo vrij om er een stukje over te schrijven. Waarvoor dank.

De Haringtocht 2021 is er een om niet snel te vergeten.Ten eerste was het prima weer,heerlijk fietsweer zelfs. Guus en Ed en Jan waren al aanwezig en de deelnemers verzamelden zich bij de Hole Ridders. Democratisch werd besloten dat er -gezien het grote aantal deelnemers(35)-met twee groepen gereden zou worden. De koffiestop was bij Bellevue,Willemstad gepland. We werden daar tussen 10:30 en 11:00 uur verwacht.
De start is altijd wat rommelig. Daarom besloot de “langzame” groep buiten de poort te verzamelen. Toen (naar later bleek niet iedereen) iedereen aangesloten was ging wij (de langzame groep ) op stap. In een goed tempo reden we naar de Zwijndrechtse brug en toen we die kaap genomen hadden werden we al ingehaald door onze snelle collega’s. 100 meter verder stopten zij weer.
Lek!
Nadat we onze medeleven bij zoveel pech hadden gedeeld reden we vlot langs de Kil richting de Moerdijkbrug. Halverwege, bij het opdraaien naar het fietspad langs de provinciale weg, een hoop herrie, omvallende verkeersborden en fietsen. Ed was in de borden verstrikt geraakt,gelukkig zonder grote schade. Schade was er wel voor Carla. Zij was met de auto vanuit Rotterdam gekomen en op het traject vanaf de parkeerplaats tot het clubgebouw gevallen vanwege een afgelopen ketting. Wat vervelende schaafwonden waren het gevolg.
Goed, we zijn de Moerdijkbrug nu over en slaan rechtsaf richting Moerdijk. Over aangenaam nieuw asfalt vervolgen we de weg door Moerdijk en het industriegebied. Nabij Klundert worden we opnieuw ingehaald door de “Snellen”. Tot Willemstad hielden we hen een beetje in het oog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De koffie ,voor sommigen met een appelpuntje en voor een enkeling met slagroom smaakt best. Maar we moeten verder. Dus opstappen. Ron blijkt een lekke band te hebben.

Het wachten op de vervanging is aangenaam voor de meesten. De vrouw/dochter van de eigenaar van een mooi jacht vindt het wel interessant al die mannetjes(en 1 dame) in hun lycrapakjes. Maar zoals gezegd we moeten verder. De kaap van de Volkeraksluis en Haringvlietbrug wordt genomen en dan begint het een beetje te regenen. De jasjes worden tevoorschijn gehaald en we zetten de tocht voort. Oppassen is het geblazen want de uientelers zijn ook aan de oogst begonnen dus de Hoeksche Waard wordt langzaam blubberig. Nabij Mijnsherenland blijkt het fietspad opgebroken en moeten we een flink aantal meters over gravel rijden. Daar is niet iedereen even handig in. Dan doemt het volgende obstakel zich aan, de Heinenoordtunnel. Maar ook dit blijkt voor geen enkele deelnemer een beletsel. Via de Noldijk en de straatweg komt Rijsoord weer in zicht. Hier willen een aantal leden zich toch even laten gelden. Zien we opeens Resoorder Henk vol gas over het
fietspad de groep inhalen. Nadat de gemoederen bedaard zijn fietsen we in slagorde naar het clubhuis waar ook de “ Snellen” zojuist gearriveerd zijn. Toch mooi van ons, bijna gelijk met de “Snellen” aangekomen. Onze pret wordt wat minder als zij vertellen 20 km meer gefietst te hebben….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat het buffet door Guus is geopend kunnen we aan de kibbeling, haring en een drankje. Alles smaakt prima en de bediening is perfect.
Guus heeft zich zelfs al verkleed zien we tot onze verbazing. Nou, dat ligt anders moeten we tot onze schaamte erkennen. Guus wilde meefietsen maar door welke oorzaak ook : wij waren al vertrokken. Guus heeft toen zelf maar een rondje gereden. Sorry Guus!

Clubrit Seppe

Ieder weekeind is het de vraag, waar gaan we heen? Hoe staat de wind, hoe groot is de groep, wie heeft er zin. André had een voorstel, rondje Seppe. De laatste drie pogingen naar Seppe waren door diverse omstandigheden mis gelopen dus prima, we gaan weer een poging wagen. André wist de weg, blindelings, twee keer links en twee keer rechts en we zijn in Seppe. Dat waren zijn woorden op de club maar onverwachte wegwerkzaamheden gooide roet in het eten. Na een soort van gravel ritje in Zevenbergen hadden we de route weer te pakken. Na de koffiestop naast het vliegveld Breda terug naar huis, dat was de bedoeling. Helaas nog even een vertraging. André, nog steeds dezelfde, had zijn fiets aan de ketting gelegd, samen met die van Jacq en Ronella, maar kreeg het slot niet meer los. Gelukkig was daar Hans, onze eigen Macgyver, die een tangetje tevoorschijn toverde en de fietsen los kreeg. Al met al een ritje met hindernissen, maar we zijn weer eens in Seppe geweest. Eindresultaat, na 120 km op de teller, twee lekke banden onderweg, en totale reistijd 5 uur, is Seppe niet het favoriete rondje.

Zondag clubrit

Afgelopen zondag waren er weer een groot aantal Rekreatoerders die stonden te popelen om een lekker rondje te fietsen. Uiteindelijk vertrokken er drie verschillende groepjes, groep 1 voor een ritje langs de kust richting Noordwijk, groep 2 voor een ritje naar Scheveningen en groep 3 voor een bekend, maar daarom niet minder geliefd, rondje Oostvoorne. Andre was bereid om een verslag te schrijven over het rondje van groep 2. Hier zijn verhaal:

Al vroeg klinkt de WhatsApp ” rondje Scheveningen” . Het is er prachtig weer voor en er staat nauwelijks wind. Scheveningen, dat klinkt als muziek in de oren en het is een rondje wat we niet veel rijden.

De beslissing was dus gemaakt. Jac, Dirk, Nico, Peter, Cees, Wim, Jaap en André gaan op pad voor de tocht van normaal 150 km. Dirk is de navigator van dienst en heeft een nieuwe route van 125 km. Dus 25 km minder wat zal ons dit brengen?

Ook de snelle(re) mannen van groep 1 kiezen voor de Noordzee route. Zij gaan naar Katwijk. Op de heenweg was het voor hen even zoeken in Zoetermeer. Ja, zo’n mooie stad moet je goed bekijken.

terug naar groep 2. De aanlooproute is traditioneel. Via de Brienenoordbrug, de Rotte op naar snelweg langs Zoetermeer. Er wordt met een lekker tempo gereden, steeds om de 5 kilometer gewisseld en lekker gekeuveld. Na Zoetermeer komen we in wat minder bekend gebied. We rijden naar Stompwijk. De natuur is prachtig. De grassen staan hoog, de lucht is blauw, koeien, schapen en af een toe een “biddende ” roofvogel. Zo rijden we de achterkant van Wassenaar binnen en bereiken de eerst duinen van het landgoed Meijendel. Dit landgoed maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Je merkt dat het mooi weer is. Het is er drukker met fietsers zonder dat het vervelend is. Een beetje intervallen dus maar. De ene col “col de meijendel” laat enkele van ons toch even zweten. De beloning is de koffie en het appelpuntje bij de uitspanning “de Watertoren” . En passant worden we door Dirk uitgenodigd voor de Dirk-400. Waar de rit naar toe zal gaan is nog onduidelijk. Iedereen is zeer enthousiast
, maar we zijn toch bang dat Dirk alleen zal moeten rijden.

Na de koffiestop rijden we naar Scheveningen, de traditionele foto en weer op de fiets naar Kijkduin. Het strand is al lekker vol. Voor alle automobilisten een goed advies neem voortaan gewoon de fiets. Na Kijkduin verlaten we kustweg en gaan we de kortere route rijden. Dit deel wordt toch wat anders dan verwacht. Veel fietspaden door bebouwd gebied en delen van Delft door. Ja, de navigatie heeft immers het laatste woord. Terug nemen we bij de Spaanse polder afscheid van André. We zwaaien en rijden door naar Overschie, het Nieuwe westen, langs de Euromast, Brienenoordbrug zo terug naar het clubhuis. Daar kletsen we nog gezellig even na.

De heenroute krijgt een 10. De terugroute een krappe 7. Gemiddeld dus een mooi resultaat. Navigator bedankt voor de route.

De snelle mannen rijden over het fietspad door naar Hoek van Holland. Het wordt op het fietspad wel steeds drukker. Ook langs de waterweg is het druk met fietsers die richting zee gaan. Via de Beneluxtunnel gaat deze groep naar het clubhuis.

Al met al voor iedereen een topdag en dat smaakt naar meer.

Woensdagavond training ook van start

Alhoewel er op individuele basis al getraind werd op de woensdagavond was gisteren de 1ste officiële woensdagavond training van Rekreatoer van dit jaar. Na maanden van kou en ellende was het heel fijn om gewoon in korte broek en korte mouwen te kunnen fietsen. En in een heel aangenaam avond temperatuurtje. Er waren drie groepen onderweg, dus voor de twijfelaars, er is altijd wel een groepje waarmee je mee kunt rijden. Zaterdag is er weer een nieuwe kans om aan te haken. We zijn je graag verschijnen.

1ste clubrit van het jaar

Zo, de kop is er af. We hebben eindelijk weer in clubverband mogen rijden en dat was merkbaar aan de opkomst. Uiteindelijk waren er vier groepen onderweg met in totaal ongeveer 30 Rekreatoerders. Uiteraard verwachten we dat de komende weken er nog meer leden weer op de fiets zullen stappen. Zaterdag is de volgende clubrit en de weersverwachtingen zijn goed, dus ik zou zeggen, haal de fiets uit de schuur en kom gezellig meefietsen.

Eindelijk, we mogen weer in clubverband

Na anderhalf jaar solo of in duo’s te hebben gereden mogen we eindelijk weer in clubverband de weg op. Dat zal in het begin wel weer even wennen zijn. Het rijden in de groep is weer wennen,  maar vooral een gemiddelde snelheid rijden waar iedereen zich lekker bij voelt zal de komende weken moeite kosten. Er zijn Rekreatoerders met genoeg kilometers in de benen, maar ook Rekreatoerders die nu pas de fiets uit de schuur halen. Het is dan ook verstandig, zeker in de eerste weken, om met verschillende groepjes te rijden. Wellicht kunnen we dan na een maandje weer eens echt met z’n allen een tochtje rijden. Maar het belangrijkste is dat het weer mag en kan, en hou alsjeblieft rekening met elkaar.

Zondag 30 mei is de eerste clubrit vanaf het clubgebouw.  Vertrek om 9.00 uur.